След оспорван двубой, той се наложи над гръцкия тенисист с 2:1 сета

Българската ракета номер 1 Григор Димитров елиминира световния номер 6 Стефанос Циципас в мач от полуфиналите на Мастърса в Париж. След оспорван двубой, той се наложи над гръцкия тенисист с 2:1 сета (6:3, 6:7, 7:6). На финала българинът ще се изправи срещу победителя от другата среща - между Новак Джокович и Андрей Рубльов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: gettyimages

Григор Димитров е на полуфинал в Париж

"Не мога да изразя емоциите си. Просто съм щастлив, че преминах двубоя по такъв начин! През цялата среща направих много добри неща, но във втория сет Циципас повиши играта си. Всеки гейм стана много труден. Първите точки в тайбрека бяха отлични. Трябва да се възползваш от тези шансове. Продължих да вярвам и да бъда концентриран, може би това беше сред на-важните неща. Няма да плача, но съм много емоционален. Просто изживявам момента", заяви след мача българинът.

Димитров успя да постигне победа над Лоренцо Музети в първи кръг, а след това имаше тежкото препятствие Даниил Медведев. Българинът отново надделя в мач, за който се смята, че бе един от най-добрите за годината в тениса. Последва експресна победа на осминафиналите над Александър Бублик, преди да се наложи над Хуберт Хуркач с 2:1 сета. Димитров имаше едва една победа срещу Циципас в седем изиграни срещи преди днешния мач.