Всички 130 секции са отворили навреме

Изборният ден започна нормално във Видин. Всички 130 секции са отворили навреме. В 92 от тях се гласува с машина.

Близо 55 000 души имат право на глас днес в Община Видин. За кметския стол се борят досегашния кмет доктор Цветан Ценков, издигнат от местна коалиция "СДС-НДСВ-"Новото време" и Александър Матеев от политическа партия ГЕРБ.

В област Видин - в общините Кула, Чупрене, Белградчик и Ново село се избира кмет. 

Любопитен казус имаше днес рано сутринта в седма секция във Видин. Там двама кандидати от една и съща партия спорят кой да се яви като член на секционната комисия. С решение на ОИК титулярът остана на работното си място. 

„Сутринта дойдох в 6:45 часа. Отворихме секцията, подписахме документите. Още вчера сме попълнили документите и в часа 9 се явява човек, който казва, че е на мое място, а аз не съм уведомена“, заяви Богомила Илиева, член на СИК.

„Казаха ми да дойда и че документа ще ми се даде от комисията. Аз съм била нощна смяна, но то наистина ме нямаше. И след това ми се даде документа и казаха, че не е имало човек, а то ето че има“, посочва Росица Миткова, член на СИК.

„В момента тази комисия трябв ада работи с новия си член. Но ако се окаже, че нямаоснование за тази замяна - ние ще я анулираме и ще върнем титуляра на мястото му“, категоричен е Даниел Боянов, ОИК Видин.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК