152 са секциите в общината, в 136 от тях се гласува и с машина

Една от машините в Хасково - в секция 70, е спряла да работи. Там е преминато изцяло на хартиено гласуване. Общо пет са машините, създали подобен проблем, но само тази е извадена от строя. Към 11 часа избирателната активност в община Хасково е 10%.

В село Клокотница пред избирателната секция имаше словесен спор заради изборния туризъм. Местните настояват хора, регистрирани по настоящ адрес, да нямат право да определят бъдещето им. 

От Общинската избирателна комисия по-рано съобщиха, че изборният ден на територията на община Хасково е започнал без проблеми. В едно от селата токът е спрял за кратко, но това не е попречило на работата на машината. 152 са секциите в община Хасково, в 136 от тях се гласува и с машина. На територията на областта балотажи за общински кметове, освен в Хасково, има и в Симеоновград. В три от общините има балотажи за кметове на кметства. Останалите 9 общини са избрали градоначалник на първи тур. 73 000 са имащите право на вот в община Хасково, 60 000 от тях гласуват в града.

До този момент няма нито една жалба или сигнал за нередност, който да е постъпил в общинската избирателна комисия. Членовете ѝ са били извикани на разпит заради казуса с Асен Василев. Миналата седмица той не успя да гласува в Хасково, защото се оказа, че е заличен от списъка, тъй като в базата данни на ГРАО фигурира с настоящ адрес в САЩ от преди 20 години.

През седмицата Василев заяви, че е подготвил документи, с които да успее да гласува днес. От ОИК в града заявяват, че единственият вариант това да се случи, е Василев да представи документ, че настоящият му адрес на територията на САЩ е заличен.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК