Все още са спрени всички полети

Продължават преговорите между органите на реда и мъжа, който въоръжен влетя с кола на международното летище в Хамбург. Той държи в автомобила собственото си дете като заложник.

Всички полети на летището в Хамбург от около 20.00 часа местно време в събота до момента са отменени.

Цяла нощ и днес продължават преговорите на психолози и органите на реда с мъжа. Говорител на полицията заяви, че виждат позитивен знак в това, че мъжът се е съгласил на преговаря. Той желае самолетни билети за него и дъщеря му до Турция, като според преговарящите реакцията му идва след спор с жена му за попечителството над детето.

Въоръжен влетя с кола на летището в Хамбург (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снощи мъжът разби с автомобил бариера на аеропорта и проникна в района на пистите. Извършителят е въоръжен, стрелял е във въздуха и е предизвикал и няколко пожара, като е хвърлял запалени бутилки от автомобила. По информация на властите няма ранени, а всички 3200 души на територията на летището са били евакуирани.

Мъжът е паркирал в непосредствена близост до самолет на турските авиолинии, чакащ на пистата за излитане.

Извършителят държи в автомобила си 4-годишната си дъщеря. Преди това майката на детето подала сигнал в полицията за това, че мъжът ѝ иска да щурмува летището.

През юли активистите от „Последна генерация” пробиха дупка в ограда на летището в Хамбург и се залепиха на пистата. Тогава дълго беше анализирано колко всъщност са безопасни летищата.