Според досегашния кмет на Благоевград Илко Стоянов има обединение на икономически кръгове срещу него

Благоевград ще има нов кмет - това показват резултатите до момента. Според тях той ще се казва Методи Байкушев от ПП-ДБ, който печели срещу Илко Стоянов, независим канидадат, подкрепен от ГЕРБ. 

„Имаме още да свършим много работа, трябва да опазим вота до края на изборния ден и до края на отчитането на резултатите. Така, че сме концентрирани в това накрая ОИК да отрази реално резултата на гражданите на Благоевград. Ние разчитахме изцяло на свободен вот, в същото време се оказа изключителен натиск от страна на Общинска администрация върху вота. Цял ден служители обикаляха града и създаваха стрес”, заяви Методи Байкушев, кандидат за кмет на Благоевград от ПП-ДБ.

„Има обединение на икономически кръгове, които искат да превземат община Благоевград и да я разпарчетосат. Това обръщане на exit poll-а в последния момент за мене е нещо съмнително, имайки предвид че говорим за „Продължаваме промяната” – искам да ви кажа, че всички мои застъпници са абсолютно нащрек в момента, за това дали не се подготвят една подмяна на резултата”, заяви Илко Стоянов, независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

В Кюстендил Огнян Атанасов печели срещу досегашния кмет с 4 мандата зад гърба си Петър Паунов. Дупница също ще има нов кмет - Първан Дангов от БСП печели балотажа. В Разлог печели кандидатът на ГЕРБ - Красимир Герчев. Петрич и Сандански ще бъдат управлявани от досегашните градоначалници.