На база обработени от 15% от протоколите Костадин Димитров от ГЕРБ печели балотажа

Малко преди полунощ всички секции пристигнаха в Общинската избирателна комисия в Пловдив, за да предадат изборните си книжа. На база обработени от 15% от протоколите Костадин Димитров от ГЕРБ печели балотажа в Пловдив с 61,04, Ивайло Старибратов от ПП-ДБ остава с 34,58%.

Новият кмет на Пловдив заяви, че първото, с което ще се захване, са чистотата и задръстванията, а вайло Старибратов изрази надежда, че общинските съветници от ПП-ДБ ще продължат да се борят за каузите на града и няма да участват в сглобки. 

100% ПАРАЛЕЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ: Малка разлика в София, вижте резултатите и в други градове

"Проведохме много положителна кампания. Успяхме повече от 30 дни да не кажем нито една лоша дума за нито един от опонентите. Успяхме и да чуем всички пловдивчани, които бяха на терен както и тези, които бяха в колективите. Посочихме проблемите и на някои от тях. Дадох своя вот за развитието на града ни, така че ще вложа всичките си сили, за да опровергая резултата. Чувам и неотишлите до урните, ще положим много усилия да имаме ръст в Пловдив и тогава гражданите да гласуват по-убедително "за", а не "против", заяви заяви Костадин Димитров.

"Достатъчно добре се представихме, кампанията ни беше позитивна.  Управлявщите трябва да се съобразяват с проблемите, които изнесохме. Не считам, че има груби грешки, може би по-голямата активност, която в началото не беше достатъчна. Другото всичко беше така, както го бяхме планирали”, допълни Старибратов.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК