Коментар на Кольо Колев, Пепи Димитрова, Велизар Шаламанов и Кристиян Шкварек

Как изглежда политическата карта след балотажите в страната? Отговор на този въпрос в студиото на "Здравей, България" потърсиха социологът Кольо Колев, пиар експертът Пепи Димитрова, бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов и политическият анализатор Кристиян Шкварек.

"Борисов показа в изборната нощ, че е сърдит. Според мен болката му заради загубата във Варна основателна. Загубата му там в изненадваща", заяви Пепи Димитрова. 

"Отдавна се задаваше момент на някакъв катарзис - че ще се предоговаря тази сглобка, която е в управлениетов момента. Въпросът на тези избори беше до каква степен ще предразположат едната и другата страна. Тоест в тези преговори кой от каква позиция ще влезе", подчерта Кристиян Шкварек. 

"Резултатите не ме изненадаха. Но в тази игра на градове, като че ли губим цялото. Според мен резултатите от тези избори са един голям жълт картон за основната управляваща сила - ПП-ДБ", посочи и Кольо Колев. 

"Гледайки резултатите, мога да кажа, че ГЕРБ губи позиции, БСП вдига своето присъствие в местната власт, а ПП-ДБ се появява по един категоричне начин в местната власт", категоричен е Велизар Шаламанов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК