Новият кмет е Петър Куленски, който на първи тур изоставаше сериозно от досегашния градоначалник Тодор Попов

Изключително интересен развой на събитията в Пазарджик. След 16 години управление Тодор Попов изгуби властта над града. Според последните данни Петър Куленски от ПП-ДБ печели 53.94% от гласовете с разлика от 10%.

Още преди официалните резултати Петър Куленски отвори шампанско. И получи поздравления за победата над дългогодишния кмет на Пазарджик Тодор Попов, управлявал 4 мандата града.

„Ще бъда кмет на всички жители на община Пазарджик, няма да деля хората на такива, които са гласували за Попов или за Куленски”, коментира победителят.

Даде и първите си заявки. „Ще назначим ревизия на предишните мандати, да видим защо градът се намира в това окаяно състояние, как е харчен публичният ресурс”, каза Куленски.

На следващия ден резултатите коментира и настоящият кмет Тодор Попов, който беше подкрепен от ГЕРБ. Попов е емблематично лице за местната власт. През годините е свързван и с редиците на ДПС, но официална подкрепа не е имало.

„Ще им предадем всичко и ще им пожелаем успех. Но казах на колегите, че ако те считат, че искат да останат, да нямат сантимент към мен”, заяви Попов.

Преди балотажа 7 от загубилите кандидати на първия тур застанаха зад Куленски. „Казаха „Не!” на един човек, който се беше самопровъзгласил за феодал. В Пазарджик се случи бунтът на мравките. Всеки един малък, обикновен човек, който повярва, че може да промени системата и да изгони търтея”, заяви Благо Солов – предприемач и кандидат за кмет на Пазарджик. А хората споделят, че за града е важно кметът да е местен.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК