Полицията съобщи, че са задържали две момчета на 12 години и още две на 13 и 14 години

Спецакция на полицията в германския град Хамбург. Властите бяха вдигнати под тревога с информацията, че двама мъже са се барикадирали в училище. Впоследствие се оказа, че всъщност са двама ученици, заплашили учителка с пистолет. Полицията съобщи, че са задържали две момчета на 12 години и още две на 13 и 14 години и са иззели нещо, което изглежда е било две пушки-играчки. Те съобщиха, че едно от 12-годишните и 13-годишното момче са свързани с инцидента, станал сутринта.

Малко след 11 часа местно време в полицията е получен сигнал от учителката, че е заплашвана от двама ученика, на възраст между 12 и 14 години. Единият от тях е извадил пистолет. Според информация на местните медии учителката не ги познава и това се е случило в стая пълна с осмокласници.

Двете момчета напускат класната стая и учителката се свързва с органите на реда. Полицията мобилизира всички налични сили, включен е хеликоптер, участие взимат и специалните части, като издирването на двамата извършители в сградата продължава с часове, но те не са открити в училището. Ранени при случилото се няма.
 

УБИЙСТВА ПО СПИСЪК: 13-годишен отличник застреля 8 деца и охранител в училище в Белград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кварталът, в който се намира училището е на брега на река Елба и е смятан за един от най-елитните в Хамбург. В училището учат около 1150 ученика, а учителите са над 120.

Това е втора извънредна ситуация в Хамбург, град, в който живее и голяма българска общност. В неделя въоръжен разби бариерата и нахлу на пистите на летището в града, като часове наред за заложник в автомобила си държеше собствената си дъщеря.

Източник: Би Би Си