До дни прокуратурата внася в съда обвинителния акт срещу Георги Георгиев

Разследването по случая "Дебора" приключи. До дни прокуратурата внася в съда обвинителния акт срещу Георги Георгиев, съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. 

Едното обвинение е за закана с убийството от април до 26 юни т.г. 6 пъти. 
Другото е за принуда - остригване с машинка. Направено изследване на космите от главата. Машинката не е намерена, но тя е чула звука й, твърдят разследващите.
Георгиев ще отговаря и за две средни телесни повреди - обезобразяване и черепно-мозъчна травма, а именно 18 наранявания с особена жестокост и по особено мъчителен начин. 

Обвиняемият за нападението над Дебора Михайлова остава в ареста

От държавното обвинение обясниха, че по разследването се е работило 4 месеца. 
Престъплението с нанасянето на телесните повреди е било предумишлено, имало е предварителна подготовка - снабдил се е с маска, два броя латексови ръкавици, машинка и макетния нож, който пострадалата е виждала и преди и е бил негов, казаха от прокуратурата. Той не шофирал, тръгнал с приятел и му казал, че отиват на рожден ден. 

Избягвали се първокласните пътища, но движението на автомобила било засечено на общинските камери. Много улици са обикаляли, да се объркат движението на автомобила, достигат до сградата с нейното жилище, казаха от прокуратурата. 

Дебора категорично познала Георги по физическо белези, по дрехи и въпреки маската и по лицето.