На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка

Обвиняемият за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев остава в ареста. Това бе решено по време на днешното заседание на Районния съд в Стара Загора, предаде "Фокус". 

Делото за промяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през миналата седмица. Тогава обаче адвокатите му Валентин Димитров и Петко Кънев заявиха, че не са се запознали с част от материалите. 

Дебора: Страх ме е да излизам, но го правя, защото не искам животът ми да приключи

Припомняме, че за изключително жестокото нападение над младото момиче ви разказахме първо по NOVA. През юли стана ясно, че тя е била пребита, с обръсната глава и нарязана с макетно ножче. За грозното деяние бе заподозрян и обвинен младият мъж, с когото Дебора е имала връзка.

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка "задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. 

В момента обвиненията срещу Георгиев вече са три - за принуда, двустепенна средна телесна повреда и заплахи за убийство.

Източник: Агенция "Фокус"