Преди дни израелската армия съобщи, че той пречи на около 1000 палестинци да се евакуират от болницата

Израелската армия съобщи, че е ликвидирала командир на „Хамас”, който „държал като заложници около 1000 жители на Газа в болница Рантиси“, съобщи The Times of Israel. Благодарение на данни от разузнавателната служба Шин Бет и от военното разузнаване, части на пехотната бригада Гивати са насочили изтребител да удари командира Ахмед Сиам.

Експлозии разтърсиха няколко болници в град Газа

Преди два дни израелската армия съобщи, че той пречи на около 1000 палестинци да се евакуират от болницата, която се намира в северната част на Газа. Сиам бе ликвидиран, докато се е укривал в училище заедно с други лица от Хамас под негово командване. „Ахмед Сиам показа още веднъж, че „Хамас” използва цивилните от Ивицата Газа като живи щитове за терористични цели“, обобщи армията в своето съобщение.

От началото на военните действия в анклава израелските военни са превзели 11 укрепени военни позиции на „Хамас”, съобщи пресслужбата на армията. През нощна в петък срещу събота бяха атакувани складове с военноморска техника на „Хамас” в района на лагера Ал-Шати. Отделно войниците са „открили и унищожили подземен тунел близо до училище в Ивицата Газа“ и са използвали дрон, за да взривят кола бомба, открита близо до „основна транзитна зона, използвана от войските“.

Източник: БГНЕС