На кадри от района се виждат израелски танкове край здравните заведения

Експлозии разтърсиха няколко болници в град Газа. На кадри от района се виждат израелски танкове край здравните заведения. Тел Авив потвърди, че извършва военна операция близо до болницата „Ал Шифа” - най-голямата в града.

Палестинци са разказали пред Асошейтед прес, че хиляди хора са се подслонили в палатки край „Ал Шифа”, но веднага след взривовете са избягали.

Директор на болница: Около 50 души са загинали при удар по училище в Газа

Висш израелски представител пък е обяснил, че данните от проверката на ударите по болници показвали, че поне един от тях е в резултат на погрешно изстреляна ракета на „Хамас”.

 „Вършите страхотна работа. Вървим напред и няма да спрем преди задачата да е завършена. Тя се състои от две части. Сдържане на врага на север и унищожаването на „Хамас” на Юг. Няма вариант да се върнем към положението, в което бяхме. С божията помощ, вие ще изпълните целта”, каза Бенямин Нетаняху.

„Нашите сили са в сърцето на град Газа. Те са близо до болница „Ал Шифа” и съвсем близо до пристанището на Газа. Терористите, които се намират в мазетата под болницата, могат да чуят под земята грохота на танковите вериги и тътена на булдозерите. Те го чуват и треперят от страх. Започнахме да прилагаме нови методи срещу тези, които са вътре в тунелите, и за унищожаване на тунелите”, каза Йоав Галант, министър на отбраната на Израел. 

„Хамас” изстреля ракети дълбоко в Израел, предупредителни сирени в Тел Авив и околностите