От ПП призоваха за разум

„Продължаваме промяната” заявиха готовност са преразгледат бюджета, но на този етап план-сметката за 2024 г. е под въпрос. От ДПС също настояват за ясно разписани приоритетни проекти. Всички в опозиция заявиха, че няма да гласуват „за”, което означава, че засега проектобюджета не може да получи мнозинство в Пармалента.
 
От ПП застанаха категорично зад проектобюджета на Асен Василев. Венко Сабрутев заяви, че държавният бюджет навлиза в своята първа фаза, тепърва ще се разглежда и ще се чуват мненията. Но получиха критики от всички останали формации в Народното събрание.

Делян Пеевски: Подкрепа за бюджета само при ясни ангажименти към общините

ДПС поставиха същите условия като ГЕРБ - ще подкрепят само при условие, че в него бъдат вписани изрично приоритетните проекти на всяка една община.

Зафиров: БСП няма да подкрепи проектобюджета за 2024 г.
 
Последваха и остри нападки заради бюджета и от трите партии, които застанаха зад втория вот на недоверие срещу кабинета Денков. Костадин Костадинов заяви, че големият въпрос е откъде ще дойдат парите. Атанас Зафиров от БСП посочи, че няма как да подкрепят безприцнпно вдигане на данъци, закона  „бонус - донос, липсата на всякакви мерки, по отношение на демографската  криза, преразпределяне на средства към средна класа, малък и среден бизнес”.

"Възраждане" няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г.

Тошко Йорданов бе категоричен, че от ИТН няма да подкрепят бюджета, че повишаването на цените е в пъти по-голямо и хората са в пъти по-бедни. От  ПП призоваха за разум. Сабрутев посочи, че и приходната и разходната части са реални.