БСП има принципна позиция за данъците и готвените промени в законите, заяви той

Това правителство ще съществува дотогава докато е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов и кръга около него. Докато не бъдат разпределени всички пари и средства по фонда за възстановяване. Докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладени службите и докато не бъде овладяна съдебната система. Това каза в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов" заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров.
 
Той заяни, че по отношение на бюджета БСП има много принципна и няма как да подкрепят вдигане на данъци, закона „бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографска криза и преразпределението на средства. Зафиров посочи, че нямат против да бъдат увеличаване средствата за капиталови разходи, но трябва да бъде много ясно как точно те се разходват и да няма никакво съмнение, че могат да изтичат към определени кръгове.
Той посочи, че ГЕРБ ще подкрепят бюджета, а БСП ще гласуват против.

Александров: Възможно е да започва нова голяма лява вълна в София
 
„Нашите европейски партньори осъзнаха необходимостта от дерогация. След като те дадоха един достатъчно дълъг период, в който „Лукойл” можеше да пренастрой своите мощности, така че да спре да работи с руски петрол, ние да искаме сами да си отрежем двата крака, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация вследствие на неконтролируемото повишение на цената на горивото”, посочи Зафиров.

По негови думи правителството ще съществува в тази конфигурация още дълго време. Политикът каза, че не би желал да коментира процесите в ДПС, а диалога на БСП с партията е в рамките на нормалните отношения. По негови думи и в момента ДПС задава дневния ред на управлението.

Вили Лилков: Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на общинския съвет

Зафиров е на мнение, че на фона на геополитиката правителството прави страната съпричастна към кризите, вместо да полага усилия те да не се отразяват на нашата национална сигурност.

Депутат смята, че сухопътните войски трябва да имат нова техника, но лично той е гласувал „въздържал се” при обсъждането и гласуването на договора за страйкърите, заради „безобразният начин, по който се осъществява тази сделка”. По негови думи моделът на страйкърите е стар, цената също е спорна. С този тип бойна машина няма как боеприпасите да бъдат произвеждани в България, което ще не постави в поредната зависимост, заяви той.

„Неуспелият кандидат Ваня Григорова трябва да спре да повтаря по студията „аз”, защото това в голяма степен обижда и неглижира усилията на членовете и симпатизантите на БСП”, заяви политикът. Той подчерта, че всяка своя изява Григорова трябва да съгласува с групата
и с легитимните органи на партията.

Повече от разговора гледайте във видеото.