Бюджетът ще бъде внесен в Народното събрание, а какво ще бъде прието зависи от депутатите, каза той

Бюджетът ще бъде внесен в Народното събрание, а какво накрая ще бъде прието зависи от депутатите в парламента, това заяви премиерът Николай Денков. По думите му  е предвиден фонд от 1 млрд. лв за общините, но пари трябва да се дават срещу конкретни проекти. Що се отнася до бъдещето на кабинета Денков посочи, че не подготвя смяна на министри, преди да изтече 9-месечния срок, в който той е министър-председател. От ГЕРБ са на друго мнение - Асен Василев не трябва да бъде начело на финансовия ресор и има нужда от механизъм за взимане на решенията в некоалицията.

ГЕРБ остава в управлението, но при две условия

„Ние също настояваме за справедливо разпределение. Според нас пари трябва да се дават там, където има полза за хората, справедливо доколкото чух вчера е дайте на този , този, и този кмет, и не питайте за какво ще се дават парите. Аз съм сигурен, че накрая ще се намери решение, защото ние също искаме да има средства за всички общини”, каза Денков

„Абсолютно нереалистичен е размерът на приходите, което автоматично ще увеличи дефицита”, каза Екатерина Захариева. Според нея приемането на Бюджета е нещо като вот на недоверие, ако той не се приеме означава, че не се одобрява нито една от политиките.