Ако искат дерогацията да се прекъсне, Мария Гарбиел да поеме отговорността след ротацията, каза той

Не мисля, че правителството ще падне. Борисов в момента се отърсва от загубата, но минаха изборите, имаме задачи, които трябва да свършим и трябва да гледаме напред. ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него не работи за тях. Стига игрички, време е да работим за хората. Надявам се, че това което ни държи заедно с ГЕРБ не е само евроатлантическата насоченост, а работата срещу корупцията, бюджета с 12 млрд. лв. за инвестиции, повишаване на пенсиите с 12%”, каза Кирил Петков в предаването „На фокус” по NOVA.

Всеки кмет, независимо от коя партия е, ако има успешен проект той ще бъде разгледан, каза политикът.

Петков запита Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите или не. Той допълни, че президентът подкрепя този председател на ДАНС и ако Борисов също го подкрепя, то възниква въпроса за синхрона между двамата. Политикът каза, че явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си.

Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки за нас 600 млн.лв.

Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази: про-Путин и “Лукойл” или евроатлантизма и българските граждани

Министър-председателят трябва да реши дали министър Йоловски трябва да бъде сменен, каза Петков. Той поясни, че не иска да има политически оставки.

Политикът каза, че ако Ваня Григорова оспорва резултатите от изборите, вероятно разликата между двамата кандидат-кметове ще се увеличи.

ГЕРБ остава в управлението, но при две условия

Трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни,че сме в рамките на европейските закони, така коментира той въпроса дали е нарушена дерогацията. Падане на дерогацията след три дни ще увеличи цената на дизела и бензина, посочи Петков. Той допълни, че данъчните постъпления от 100 млн. лв. също ще спрат. Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Гарбиел да поеме отговорността, посочи политикът.

Той коментира и войната по пътищата така: "Крайната стъпка на промяната ще бъде когато прокуратурата не се задейства на база публикации на медиите, а на база реални действия и задачи."

Повече от разговора гледайте във видеото.