За случая разказахме в петък в предаването „Здравей, България”

Глобиха мъжа, позволил на дете да кара автобус на градския транспорт в Пловдив. Паричната санкция ще е между 100 и 300 лева. За случая разказахме в петък в предаването „Здравей, България”. Сектор „Пътна полиция” е започнала проверка след излъчването на записа. На предоставения от очевидец клип се вижда как по време на движение шофьор на автобус от градския транспорт държи в скута си дете на видима възраст около 6 години, което управлява волана.

Отново дете зад волана: Момче беше заснето да шофира автобус на градския транспорт (ВИДЕО)

Въпросният служител е установен и призован да се яви на разпит. От неговите обяснения и свидетелските показания на автора на клипа е изяснено, че ситуацията се е развила към 19.00 ч. на 21 октомври на ул. „Съединение” в жк. „Тракия”. Затова, че е предоставил управлението на пътното превозно средство на малолетно лице, на водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

"Шофьорът караше бързо и опасно, не спираше на спирки. Питах защо не е спрял, той ми каза, че бърза. Отвори ми вратата и ми затисна ръката", споделя свидетел. Според компетентните органи ще бъде направена проверка. Като санкцията може да достигне 1000 лева.