Кадрите ни изпрати зрител на NOVA от Пловдив

За нов скандален случай на пътя ни сигнализира зрител на NOVA. Този път случката се е разиграла в Пловдив. Опасната ситуация в заснета на видеоклип. На кадрите се вижда как дете, седнало в скута на шофьора, кара автобус на градския транспорт в града под тепетата. Авторът но клипа твърди, че това се е случило по линия 10. Опасната ситуация се разиграва на оживен булевард в пловдивския квартал „Тракия” – на метри от училище „Черноризец Храбър” и в близост до автобусна спирка.

„Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи около 10 минути до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът след това не е спирал на други спирки и е шофирал бързо и опасно”, разказа в ефира на „Здравей, България” Иван, който става свидетел на случилото се.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се. „Детето беше на видима възраст около 5-6 години”, посочва Иван.

ДЕТЕ ЗА ВОЛАНА: Заснеха клип как малко момче кара бус (ВИДЕО)

„След като се запознахме с видеото, стана ясно,ч е видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаванетона правилата на движение. По отношение  на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева”, категоричен  Георги Стоилов | директор на "Организация и контрол на транспорта "- Пловдив.

От фирмата превозвач заявиха за NOVA, че ще извърши проверка. ако се окаже, че това е техен водач – той ще бъде уволнен незабавно въпреки кризата за шофьори. Те определиха случилото се като „недопустимо”.

Повече гледайте във видеото.