Научете повече за красивото градче на Адриатика

Италианският пристанище град Триест е известен с многото си кафенета и кафе специалитети. Мястото е провъзгласено за неофициалната еспресо столица на Европа. Там се намира най-голямото пристанище за кафе в Средиземно море.

Градът остава в спомените на туристите и с впечатляващите замъци край морето и римските руини в центъра. Римският театър там датира от I век и може да побере до 6000 зрители. Все още се използва за събития.

Навсякъде в Триест може да се види смесица от архитектурни стилове, еклектика и неокласицизъм.

Албания привлича все повече туристи (ВИДЕО)

Районът, наречен „Канале Гранде”, печели на Триест прозвището малката сестра на Венеция. Построен е по заповед на императрица Мария Терезия и е бил част от пристанището.

Малко известен факт за италианския град е, че свинското месо и киселото зеле също са сред кулинарните емблеми на красивото кътче на Адриатика.

Едно от най-известните места за хранене е популярният ресторант „Бюфет да Пепи”. Той съществува от 1897 г. и въпреки, че се управлява от италианско семейство, в него се сервират само традиционни унгарски и австрийски ястия, включително такива с кисело зеле.
 
Още за забележителностите на Триест гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.