От ГЕРБ призоваха за отговори от ПП-ДБ(Спаси София) за избора на председател на Столичния общински съвет

"Участници сме във фарс, който се разиграва от вчера. Вчерашният ден беше изгубен за работата на Столичния общински съвет". Това заяви на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. Изненада е развитието от днес и започналите разговори между ПП-ДБ(Спаси София) с „Възраждане” и БСП. „Нещо, което ние не разбираме”, заяви Георгиев.

По-рано днес от БСП официално обявиха, че няма да подкрепят Бонев за председател на Столичния общински съвет. Георги Георгиев поиска отговор от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев – оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане” за подкрепа в Столичния общински съвет, както и неофициално да разговаря с БСП.

„Екстремисти ли бяха Ваня Григорова и екипът ѝ в листата на 3 ноември, екстремисти ли са днес – на 14 ноември?”, попита бившият председател на СОС. Според Георгиев става въпрос за предварително подготвена сглобка, „такава, каквато вече е направена във Варна".

Иван Таков: Групата на БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

Общинският съветник Антон Хекимян заяви, че отново се наблюдава политическо лицемерие от ПП-ДБ(Спаси София). „Къде е кметът на София в този момент”, заяви Хекимян. По думите му и той дължи отговор дали е упълномощил Борис Бонев да търси подкрепа от „Възраждане” и БСП. Хекимян изтъкна, че не е водил разговори с Васил Терзиев за постове, нито иска пост в неговия екип. 

Общинският съветник Мирослав Боршош допълни, че избирателите, които са гласували за Васил Терзиев, получават Ваня Григорова, а гласувалите за Ваня Григорова - получават Борис Бонев. "Опитваме се да покажем колко полярни могат да бъдат политиците в България в рамките на 24 часа", заяви Боршош. По думите му се подменя вотът на демократичната общност в столицата.

Томислав Дончев коментира, че експертите в групата на ГЕРБ-СДС определят бюджета на страната като неприемлив, тъй като задълбочава задлъжнялостта. Дончев изтъкна, че няма да подкрепят вота на недоверие към кабинета, но и няма да подкрепят предложения бюджет.