Столичният кмет даде заявка за срещи с всички политически партии

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев очаква да бъде решена с политически разговори патовата ситуация около избора на председател на Столичния общински съвет. Терзиев даде заявка за срещи с всички политически партии, така че напрежението да намалее. Коментарът му дойде след среща с премиера Николай Денков.

„Има три месеца, в които трябва да бъде избран председателят на Общинския съвет. Ако това нещо не се случи, трябва да се проведат нови избори за Общинския съвет. Аз се надявам, че ще намерим политическите решения без прекалено много акробатики. И по един доста принципен начин, за който ние сме казали, че ще се борим", заяви Терзиев.

„Не затваряйте възможности”: Премиерът със съвет към Васил Терзиев на първата им среща в Министерския съвет

По-късно част от новоизбраните общински съветници на ГЕРБ-СДС обявиха вчерашния провален избор за председател на Столичния общински съвет за фарс и евтин театър. И попитаха лидерите на ПП-ДБ дали Борис Бонев има мандат да разговоря с БСП и „Възраждане” за подкрепа. Междувременно БСП съобщи, че изпълнителните бюра на националния и на градския съвет на социалистическата партия са взели решение да не подкрепят Бонев за председател на Общинския съвет.

ГЕРБ: Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане” и БСП за подкрепа в СОС?

„Кажете си, оторизиран ли е, упълномощен ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане” в СОС? Водените неофициални разговори с БСП - упълномощен ли е бил да ги води той? Знаят ли лидерите на тези групи или не знаят? Питаме по следната причина: на 3 ноември Кирил Петков заяви, че г-жа Григорова е „краен комунист”. Нарича колегите от БСП и кандидатите им в листите „екстремисти”, заяви Георги Георгиев.