„Аз съм Иван Попа и мен закона не ме хваща“, казал той

Арестуваха за постоянно мъжа, който преби съпругата си с камъни и юмруци, въпреки че имал ограничителна заповед да не я доближава. Братът на жената също пострадал в опит да й помогне. Всичко това се е случило на улицата в монтанската община Якимово. „Това е от удара, ето тук също има на носа, на главата…“, показа тя. Последните синини на Диана все още не са избледнели. Посред бял ден съпругът й, с когото от няколко месеца не живеят заедно, я видял на улицата и започнал да я обижда.

Въпреки ограничителната заповед: Мъж преби жена си с камъни и юмруци

„Мина от другата страна и носеше чаша с кафе и ми я плисна в лицето…криволичеше, търсеше камъни, намери някакви камъчета и започна да ме цели, намери един по-голям и успя да ме уцели в ръката“, каза Диляна Стоянова. Тя успяла да се обади на полицията за помощ, но мъжът ѝ не я оставил. „Със засилка, почти бягаше и ме удари в лявото око с юмрук и аз паднах“, разказа пострадалата. Жената е закарана в болницата за преглед и освидетелстване. 

Прокуратурата обвини 49-годишния мъж, прострелял приятелката си в Благоевград

От районната прокуратура в Монтана съобщиха, че 57-годишният мъж е задържан за постоянно и обвинен за причиняване на телесна повреда на съпругата си в условията на домашно насилие.

Мъж преби жена си и я рани с нож след спор в Бургас

По информация на прокуратурата мъжът е обвиняем по бързо производство и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие спрямо съпругата си. Той е осъждан, криминално проявен и има висящо наказателно производство спрямо него. През 2023 г. са заведени няколко жалби за отправени от него заплахи с убийство. „Страхувам се, наистина се страхувам. Той няма страх нито от полиция, нито от прокуратура, той казва: „аз съм Иван Попа и мен закона не ме хваща“.

Задържаха мъж, пребил партньорката си с метална тръба