Стефанов призова да се инвестира в български футболисти

Невероятна футболна драма, но без хепи енд наблюдавахме в четвъртък вечер, когато центъра на София беше арена на сблъсъци между полиция и футболни агитки.

Според президента на ФК „Славия” Венцеслав Стефанов поведението на хората във Футболния съюз не може да предизвикат такава вълна от агресия. Според него е имало надъхване седмица преди протеста и на него освен недоволни от спирането на публика на стадиона и срещу ръководството на Съюза, има и хора, които често имат вандалски прояви.

Терзиев: Общината ще заведе иск срещу организатора на протеста в София

Бившият треньор на националния отбор по футбол Стойчо Младенов смята, че поведението на феновете е предизвикано от "тази 18-годишна окупация на браншовия съюз". Според него професията на треньорите не е защитена. Той изтъкна, че именно те "шлайфат диаманта на футболните таланти. Според него поведението на хората, управляващи Футболния съюз е причина за агресията по време на протеста. 

В отговор Венцислав Стефанов каза, че е нужно да се инвестира повече в български футболисти и треньорите да залагат повече на родните таланти.