Журналистите Гено Даскалов и Добри Кожухаров с коментар по темата

Държавата няма право да се меси във футболните дела. Това е по норматив на ФИФА и УЕФА. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS Гено Даскалов, спортен журналист от NOVA. Той уточни, че българският футбол е национален отбор и клубни отбори. „Клубните отбори се издържат от техните собственици, президенти и спонсори. Част от тях участват в управлението на футбола. Президент на футболния съюз се избира на общо събрание, на него гласуват футболните клубове, а не хората от протеста. В този конгрес всички клубове имат по един глас, независимо дали са малки или големи. Това донякъде не е много честно, но е действителността”, посочи Даскалов. Той припомни, че малко преди протестите, президентът на футболния съюз е заявил, че вероятно ще насрочи нов конгрес, което е показало, че вероятно няма да изпълни мандата си.

Венци Стефанов и Стойчо Младенов за погрома на протеста по време на мача България-Унгария

Според него в последните години са започнали промени в детско-юношеския футбол. „Млади футболисти, които искат да се развиват в съдийството им се дават наряди в юношески мачове, това е последваща стъпка за интеграция на тези футболисти”, каза Даскалов. Той уточни, че между двата лагера във футбола ни границата на езика на омразата отдавна е премината.

Футболният съюз свиква Изпълком за определяне дата за нов Конгрес

Спортният журналист Добри Кожухаров добави, че вероятни до  края на седмицата Борислав Михайлов ще подаде оставка. Според него заради конфронтацията от двете страни на враждуващите в българския футбол, не се виждат добрите идеи, които те имат.  По думите му феновете искат и очакват да има промяна.

Целия разговор гледайте във видеото.