Все още няма избран нов председател на СОС

Кметът на София Васил Терзиев отново ще изпрати покани до партиите в Столичния общински съвет. "Очаквайте покани и ще продължим тези разговори", заяви Терзиев.

Втори опит за избор на председател на Столичния общински съвет

Той припомни, че са изпратени покани до всички партии, представени в СОС. Текстът на всяка една покана е бил еднакъв, посочи кметът. Темите също са били ясни предварително и не е излизано извън тях. „Те бяха какви са приоритетите, които всеки един си представя, че трябва да бъдат реализирани в един мандат, за да започнем от това какво ни обединява. Второто нещо беше кои са важните неща за всяка партия, които да бъдат застъпени в следващия бюджет, каза Терзиев. Третото е темите, по които партиите биха проявили лидерство, за да залегнат като политики. Чак след обсъждането на тези точки, трябваше да говорим за избор за председател и сформиране на комисии. По последните две точки не е говорено изобщо, подчерта кметът Терзиев. Разговорите ни с БСП, "Синя София" и "Възраждане" бяха фокусирани върху първите две точки”, обясни Терзиев. Той допълни, че много би се радвал с тези, които не се е видял, разговорите да продължат.

КАЗУСЪТ СЪС СОС: Кметът на София търси консенсус с формациите

Все още няма избран нов председател на СОС. Два часа след началото на заседанието не се стигна до сериозен дебат. Партиите отново издигнаха същите кандидати. 

За поста "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Борис Бонев, "БСП за България" - Диана Тонова. От "Възраждане" номинираха Красимир Гълъбов, а от "Има такъв народ" (ИТН) - Пламен Данаилов. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини.

 

 

Източник: Николета Василева, София Господинова, БТА