Автентични ястия се предлагат в уникален ресторант в Лондон

Заведение в Лондон предлага уникални ястия. Първият нигерийски тапа бар е собственост на брат и сестра. Двамата решават да сервират на клиентите си предимно автентични мезета, тъй като идеята им била хората да споделят храната си.

Основата на концепцията им е автентичен вкус. За нигерийската кухня типични са засищащите яхнии, специфични подправки, месо на скара и пушена риба. Сред специалитетите е палачинка от пюриран ориз и сос от фъстъци и тиква.

Що се отнася до десертите, собствениците на ресторанта трябвало да импровизират, тъй като жителите на Нигерия не си падали особено много по сладкото. В заведението в Лондон обаче се предлагат и сладки изкушения, приготвени с типично нигерийски продукти, като гофрети от банани, например.

Тайните на вкусните белгийски гофрети (ВИДЕО)

Една от основите на нигерийската, а и на цялата западноафриканска кухня, е супата. Приготвят се нишестени, подобни на кнедли хлебчета, които се чупят и топят в яхнии. Има и супа със семки от диня, спанак и червени чушки.

Първите години след отварянето на ресторанта в Лондон не са лесни за собствениците му. Настъпва COVID пандемията и до днес персоналът е принуден да се бори с последиците от нея. През 2023 г. обаче получават неочаквана помощ от суперзвездата Бионсе. Ресторантът печели награда от над 9000 долара, присъждана от фондацията на певицата.
 
Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.