Вижте кога и къде е най-доиобре да отидете, за да се насладите напълно на италианската столица

Екипът на поредицата „Евромакс” на „Дойче веле” дава безценни съвети на туристите, които планират за първи път да посетят красивия Рим.

Най-важно е да ставате рано, за да успеете да разгледате забележителностите на Вечния град, избягвайки тълпите от хора. Гидовете препоръчват още пътуванията до Рим да не са през лятото – най-вече заради горещините. Купете си билет за май или септември, когато в италианската столица има доста по-малко посетители.

Най-интересното за туристите в Рига (ВИДЕО)

Относно нощувките, хотелите в Рим не са от най-евтините. Все пак обаче е препоръчително да отседнете в центъра, така че да може бързо и лесно да стигате до основните забележителности пеш.

Ако искате да разгледате емблемата на Вечния град – Колизеума,е добре да си купите билет онлайн поне месец преди пътуването. Ако не го направите, ще влезете със скъп екскурзовод и тълпа туристи или ще чакате часове наред.

Полезно е да знаете още, че държавните музеи в Рим пък са с безплатен ход всяка първа неделя от месеца.

Що се отнася до храната, ако не искате да обядвате или вечеряте в ресторант, може да си купите нещо за хапване на крак.

Още полезни съвети за посетителите на Рим и какво представлява традиционната италианска пица – вижте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.