Дванадестокласничка твърди, че вече 2 години е подложена на физически и психически тормоз

Дванадесетокласничка от училище СУ "Константин Петканов" в Бургас вече две години е подложена на физически и психически тормоз от нейни съученички, твърдят родителите ѝ.

Последният инцидент е от вчера, когато по думите на родителите, групичката момичета, които тормозели дъщеря им, влезли в час по философия и започнали да упражняват агресия спрямо момичето. Наложило се да бъде подаден сигнал към полицията.

НАСИЛИЕ МЕЖДУ ДЕЦА В КАДЪР: Малтретиран ли е ученик със специални потребности в Силистра

Соня Попова разказа в предаването „Здравей България” по NOVA, че дъщеря ѝ многократно била жертва на психически и физически тормоз. Имало и заплахи към семейството ѝ от страна на съученичките. Извън училището момичето било причаквано и върху него било упражнявано физическо насилие. Психическият тормоз пък се случвал в училището, казва още майката.

Прокуратурата в Силистра възложи проверка на видеоклипа с насилие над ученик

Потърпевшата Миляна Попова уточни, че не знае каква е причината за агресията. „Опитвала съм да разговарям с момичетата, но решение на проблема няма”, каза тя.

Майката Соня Попова заяви, че в петък момичето е било причакано пред дома му.

Директорът на учебното заведение Ивайло Марков, обяви, че с конфликта се е запознал в петък следобед. Тогава родителите уведомили заместник-директора на учебното заведение, а той - директора.

„Незабавно предприехме мерки. Издадохме заповед за създаване на екип за обща подкрепа за личностно развитие”, заяви Марков.

„В понеделник вече беше получена пълна информация”, каза още директорът. И уточни, че родителите на момичетата, срещу които са обвиненията, ще бъдат уведомени, но първоначално ръководството трябвало да се запознае с цялостната ситуация. Според него информацията е представена по един начин, но има и други данни. „Става въпрос и за имуществен спор, който е бил преди това. Освен това ние не сме страна в конфликта. Нашата цел е да го разрешим по възможно най-добрия начин”, подчерта Марков.

Жена нахлу в училище в Радомир и изведе две ученички

Психологът на учебното заведение заяви, че до петък не знаел за конфликта.

Майката на момичето уточни, че е подавала сигнали за подобни инициденти още преди две години, а миналата година с Миляна е работил психолог в продължение на шест месеца.  

По случая е образувана преписка. Момичетата, срещу които е подаден сигналът, също са подали сигнал срещу Миляна. Органите на реда работят по изясняване на фактологията.

Целия разговор гледайте във видеото.