Какво най-често се търси и как работи коледната инициатива

„Операция: Плюшено Мече” за 16-а година сбъдва детските мечти по Коледа. Списъците с желания се изготвят предварително, а всеки човек може да заяви кое от тях иска да изпълни. Подаръците отиват за хора в нужда.

Хора като Сейхан Ибиш знаят от първо лице какъв е празникът за децата в социалните домове. Излизайки от последния център, в който е бил настанен, започва да помага на по-малките от него. „Знам какво е да нямаш, защото цял живот се боря да постигна нещо и сега искам това, което съм получил, да го раздам и на другите доколкото мога”, споделя той

Как се е появила коледната картичка (СНИМКИ)

Целта на кампанията е да помага на хората в нужда. Само за първите три дни от „Операция: Плюшено Мече” 90% от поисканите  подаръци вече са обещани. „Боравим с над 530 списъка с желания тази Коледа, качваме ги на нашата платформа за даряване и всеки добър човек може да се запише и да стане Дядо Коледа на едно дете”, похвали се основателката на кампанията Михаела Стойкова.

Над 150 доброволци и хиляди дарители се включват в общата кауза да спасят Коледата на нуждаещи се деца и възрастни. А символът на кампанията и този път е оранжево 37-годишно мече. „Мечо е обединител на всички добри хора, които според мен трябва да бъдат благотворителни и помагащи не само на Коледа”, каза илюстраторката на символа Петя Евлогиева.

Дядоколедовци пробягаха 5 километра за благотворителност (ВИДЕО)

През оставащите дни до Коледните празници продължава даряването на артикули от основни нужди. След това предстои и раздаването на подаръците.

Стажант-репортер: Алис Любомирова