На терен ще бъдат над 900 екипа, закупени са и 1300 помощни средства за принудително спиране

Засилени мерки за сигурност за предстоящите Коледни и Новогодишни празници обявиха от полицията. Освен по гари, летища и търговски центрове, екипи на МВР ще увеличат и контрола по пътищата. 

Предвидено е над 900 полицейски екипа да работят на терен по коледните и новогодишните празници с цел превенция и контрол. От МВР очакват интензивен трафик основно по магистрала „Хемус”, особено при тунелите „Топли дол” и „Правешки ханове”, където заради ремонтни дейности движението се осъществява само в едната тръба.

Тир помете полицейска кола на "Тракия", има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

По време на празничните дни ще се извършва и засилен контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества. Освен това от страна на Гранична полиция е създадена организация за експедитивни проверки. При засилен трафик пък ще се преустановява връчването на електронни фишове. Ще бъдат проверявани съмнителни лица и обекти. МВР е закупило 1300 помощни средства за принудително спиране.

"Става дума за тип ножично устройство, снабдено със 165 броя шипа. При преминаване на лек автомобил, а може и товарен, те се забиват в гумата и гумата изпуска постепенно, не се пръска, не се нарязва. За всяка патрулка не, но във всяка областна дирекция, съобразно натовареността ще бъдат изпратени такива помощни средства, така че при нужда те може да се вземат от единия автомобил в другия. Предвиждаме да има и в оперативната дежурна част на всяка една областна дирекция", обясни инспектор Милорад Йорданов от ГДНП.