Определят заболяването като „влакче на емоциите”

Афективните разстройства са състояния, при които основното нарушение е промяна в настроението - обикновено към потиснатост (в някои случаи с придружаваща тревожност) или към приповдигнатост. Това се съпровожда с промяна в общото равнище на активност, както и понякога с промяна в апетита и теглото, нарушения на съня, смущения в сърдечно-съдовата система и стомашно-чревната функция. Повечето от тези разстройства имат тенденция към повторяемост и началото на отделните епизоди често е свързано със стресови събития или ситуации. Такова заболяване е и биполярното разстройство.

Страничните ефекти от дългото сексуално въздържание при мъжете

Подкаст се занимава с проблемите на хората, страдащи от честа смяна на настроенията. Неговата създателка Вероника, казва, че тя също е била болна. „Трябва да се говори за това, защото може да се случи на всеки”, категорична е тя.  

Важно е да се отбележи, че много известни личности като Шинейд О’Конър, Робин Уилямс, Ринго Стар и други също са страдали от биполярно разстройство, но са оставили след себе си изкуство, което се помни.

Повече гледайте във видеото.