Това породи недоволство сред хората

Недоволство заради високите цени на водата в Разград. Там хората ще плащат най-скъпо за кубик вода в страната  – 6,10 лв. Жителите на града не са съгласни с мотивите на КЕВР, че тази цена е поносима, защото за някои от домакинствата тя достига до 10% от месечния им доход. Казват също, че загубите по канализацията са близо 80%, качеството на водата е лошо, а това води до повреди в електроуредите им.

Мирослав Грънчаров, управител на фирма и общински съветник, каза че тарифата трябва да бъде променена. Той посочи, че дружеството оператор разполага със система „Дунав“, която е енергоемка и ползва много ресурси, за да проведе водата от Дунав до Разград, а разходите плащат гражданите. Грънчаров допълни, че държавата трябва да бъде солидарна в поддръжката на системата. Трябва да се предприемат и мерки за енергийна независимост, посочи той.

ВиК услугите в цялата страна поскъпват

Жителите на Разград споделят, че сметките им за вода са по-високи дори от тези за ток, а качеството не отговаря на цената. По техни думи водата не е годна за пиене и готвене, а загубите на изпомпваната от реката вода са 3/4.

Повече гледайте във видеото.