Най-доброто място за закупуване на пресни миди е мостът "Риалто''

Кой е най-добрият начин за приготвяне на класическата паста с миди "Вонголе" и защо трябва да я опитате във Венеция? Главен готвач Рафаел дел Пан разказва.

В ресторант "Антико Мартини" се готви от около 300 години. "Това ястие е много популярно в морските курорти. Затова и морските дарове трябва да са свежи. От 9 години съм готвач тук. Миди от лагуната, магданоз, бяло вино, зехтин и спагети - това са необходимите съставки. Ястието често се приготвя с чесън, но ние не го правим. Избягваме този интензивен вкус", обясни кулинарят. 

Солени глоби за незаконен улов на миди по Черноморието

Най-доброто място за закупуване на пресни миди е мостът "Риалто'' - вековна институция. Ресторанти като този получават специална доставка - всяка сутрин с лодка. От лагуната - директно в тенджерата.

Мидите първо се измиват и се отстраняват развалените - както и със счупена черупка или пълни с пясък. Спагетите се варят точно 9 минути, след това мидите се загряват в зехтин. Веднага след отваряне на мидите, се добавят спагетите, за да не се втвърдят.  Добавя се магданоз и разбърквате. И с удивителен аромат и вкус, мидите са готови - бон апети!