Те ще проведат серия дискусии и лични разговори

Министър-председателят Николай Денков ще вземе участие в Световния икономически форум. Той се провежда в швейцарския курортен град Давос, където се събира световният бизнес елит и държавни ръководители.

Русия определи като „безсмислени” срещите за мир в Давос

Премиерът ще участва в серия дискусии и лични разговори. Мотото на срещата в Давос тази година е „Възстановяване на доверието". В центъра на дискусиите тази година са идеи и стратегии, свързани с икономическа несигурност, екологични рискове, изкуствения интелект и противодействието на дезинформацията.

Очаква се да присъстват премиерът на Китай Ли Цян и френският президент Еманюел Макрон.

Мария Габриел ще бъде в Давос, където ще вземе участие в 54-тото издание на Световния икономически форум. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Вицепремиерът ще направи изказвания в три ключови дискусии на форума. Днес вицепремиерът ще участва в панелните дискусии „Бизнес аргументите за разширяването на ЕС“ и „Инициативата „Три морета“ като двигател за икономическия растеж“. На 17 януари Мария Габриел ще участва в кръгла маса на тема „Глобален икономически тинк-танк“, организирана от Блумбърг. 

В рамките на участието на вицепремиера в Световния икономически форум са включени редица двустранни срещи, сред които с генералния секретар на ОИСР, с комисаря по инфраструктурата и енергетиката на Африканския съюз, с министрите на външните работи на Кралство Саудитска Арабия и на ФР Нигерия, с министъра на образованието, науката и иновациите на РЮА, с министъра на развитието на жените и децата на Индия, информираха още от външно министерство.