Тя е под мотото "До Ню Йорк и назад"

Анкета проучва с какви проблеми се сблъскват младежите у нас. Тя е под мотото „До Ню Йорк и назад”. Инициативата се прави всяка година и е приоритет в работата на младежките ни делегати към ООН.

„Анкетата е една от по-важните части на нашия мандат. Тя се случва всяка година когато встъпят в длъжност новите младежки делегати. И едно от първите неща е те да се опитат да достигнат до младите хора в България и да научим какви са техните нужди и проблеми, за да може после цялата година, когато сме в активен мандат, да сме максимално полезни”, обясни Коста Каракашян,младежки делегат към ООН.

Каква е ролята на младежите в обществения живот

Програмата за български младежки делегати към ООН се провежда близо 17 години. Тя се координира от дружеството за ООН в България с подкрепата на Министерството на външните работи.

„Тази година допитването се състои в 15 въпроса, които имат за цел да измерят нагласите и интересите на българските младежи. Към момента нашата анкета е събрала към 1200 попълвания. Ние се стараем да достигнем до максимален кръг хора, както в големите населени места, така и в по-малките ”, разказа Александър Янев, младежки делегат към ООН.

За момента приоритетите, които изтъкват младежите, са насочени към образование и заетост. Анкетата може да се попълни до 21 януари. След това започва анализ на резултатите.