Добрата паста може да се познае по грапавата ѝ повърхност

Какви са видовете паста в Италия и как се приготвят, разказват от "Дойче веле"

В Италия има стотици различни форми на паста и точно толкова сосове. Всеки регион има своите традиционни видове. Най-подходящият сос зависи от формата. Има два вида паста от твърда пшеница или от грис и паста с яйца, разказва създател на готварско съдържание в социалните мрежи.

С любов от Венеция: Тайната рецепта на паста "Вонголе"

Тя добавя, че добрата паста може да се познае по грапавата и повърхност. Това кара соса да залепва добре, а ястието става кремообразно.

Как се приготвя паста Болонезе по оригинална рецепта (ВИДЕО)

Кралицата на дългата паста са спагетите. Една от най-популярните комбинации е спагети „Алио е олио”. Това е емблематично ястие, известно още като нощни спагети. В Италия това често е храна след парти, която се яде с приятели. Пастата винаги трябва да се приготвя ал денте.

Ригатоните се комбинират добре със сос аматричана, тъй като ръбовете им са много добри за обсорбиране на соса.

Подробностите гледайте във видеото.