Жената вече е подала сигнал до Агенцията по безопасност на храните

Хлебарки в детска кухня. Майка открила насекомо в купичката с храна на детето ѝ, взета от детската млечна кухня в Монтана. Хлебарката била умряла, но цяла. Жената вече е подала сигнал и до Агенцията по безопасност на храните. Въпросната кухня изхранва 300 деца в града и общината.

Зоопарк в Торонто позволява да кръстиш хлебарка на бивше гадже

„Прибрах се вкъщи и започнах да храня детето, беше някаква мусака. Натъкнах се на хлебарка. Тя беше цяла”, разказва в предаването "Здравей, България" по NOVA майката Цветелина Цветкова. По думите ѝ, когато е забелязала насекомото, кутията с обяда вече е била преполовена от детето.

„На никого няма да му стане приятно да намери такова нещо в храната на детето си. И това не е първият път, в който намирам нередни неща. Преди месеци се натъкнах на найлони, наподобяващи части от чували. Тогава направих забележка на жената, която доставя храната. Тя каза, че се случва. И реших да не си търся правата, като се надявах да се вземат някакви вътрешни мерки. Явно това не се случи, защото намерих втори път. Единственото, което желая, е по-качествена храна. Искам това, което зависи от тях - хигиената, те да го спазват", заяви майката.

 

Темата коментира и Графиня Михайлова, директор на детската кухня. "Това е изключително неприятен случай. Искам да се извиня на всички наши потребители. Не мога да кажа точно откъде е дошла тази хлебарка", заяви тя.

По думите ѝ на 26 януари е направена проверка от екип на Агенцията по безопасност на храните и от Община Монтана. "Очакваме резултатите и ще бъдат взети всички необходими мерки", добави Михайлова.

"Още на другия ден бяхме тук, за да направим проверка. Установихме наличие на инсекти. Единични, но все пак е недопустимо да има такива. Предприели сме мерки, хората от кухнята - също. Ден преди сигнала от майката е направена месечната дезинсекция, а след нашата проверка - и още една", съобщи д-р Иванка Делева от Областната дирекция по безопасност на храните.

Повече по темата гледайте във видеото.