Той така и не излиза от тунел в Ломбардия... за да се завърне 30 години по-късно в... Мексико

Твърдения за съществуването на събития, които излизат извън рамките на общоприетото, има много. Една от любопитните мистериозни истории, свързани със свръхестествени явления е на влака "Занети". Отправната точка е 14 юли 1911 г. Именно тогава туристически влак на фирмата "Занети" напуснал римската гара заедно с над 100 богати италианци, така че да могат да видят забележителностите около новия участък от пътя.

Учени разкриха защо косата побелява

Влакът наближавал дълъг планински тунел в Ломбардия, когато според пътници странни неща започват да се случват. По думите на двама от пасажерите, които са скочили от страх по време на път, всичко изведнъж се покрило с млечнобяла мъгла. Когато наближили тунела, мъглата се сгъстила, превръщайки се в желе. Въпреки това, влакът навлиза в тунела, но от другата страна така и не се появява ... Локомотивът и трите вагона са изчезнали без следа. Лошата слава на този участък от пътя принудила железницата да се откаже от експлоатацията му, тунелът бил засипан с камъни.

Би Би Си: Изчезнало украинско дете се оказва осиновено от съюзник на Путин (СНИМКИ)

Въпреки това, през 40 -те години на XX век мистичния влак изведнъж се появил там в мексиканската столица. Според бележките на известния мексикански психиатър Хосе Саксино в Мексико се появяват 104 италианци. Всички били настанени в психиатрична болница, тъй като твърдели, че пристигнали в Мексико Сити от Рим ... с влак.

Повече гледайте във видеото.