45-ият американски президент си навлече гнева на лидерите от ЕС

Продължават реакциите в Европа след изказването на Доналд Тръмп, че би насърчил Русия да прави каквото си поиска със страните от НАТО, които не изпълняват финансовите си задължения към Алианса.

Външните министри на Германия, Франция и Полша са единодушни, че такива изказвания подкопават европейската сигурност. Според полския първи дипломат "Атлантическият алианс не е договор с компания за охрана". А френският външен министър заяви, че Европа има нужда от "втора застраховка "Живот", в допълнение към НАТО.

Кой е Тъкър Карлсън – журналистът, интервюирал Владимир Путин

"Всяка минута е от значение, за да се подготвят европейците да поемат шока от сценарий, който беше описан перфектно от Доналд Тръмп. Русия се стреми да разруши европейското единство. Още по-лошо - тя иска да изтощи нашите демокрации, като заблуждава умовете ни, като размива границите между истината и лъжата, като манипулира и информацията. А както знаете, в началото на юни 400 милиона избиратели ще бъдат призовани да се явят пред урните, за да изразят свободно своя вот. Русия ще се опита да открадне това право", заяви Стефан Сежурне, министър на външните работи на Франция.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase