Бившият главен прокурор заведе дело и срещу ексминистъра на вътрешните работи Емануил Йорданов

Бившият главен прокурор Иван Гешев заведе две дела за клевета. Те са срещу правосъдния министър Атанас Славов и срещу адвоката и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов.

Атанас Славов е готов да инициира дисциплинарни производства срещу магистрати, посещавали клуб „SS”

Поводът са техни изказвания във връзка с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и замесването на името на самия Гешев.

Доскорошният обвинител номер 1 е предявил граждански иск за по 20 000 лв. Министърът на правосъдието отказа коментар. Пред NOVA Емануил Йорданов заяви, че решението на Гешев е неоснователно и съзря опит за политически пиар.

„Ставаме, може би, единствената страна в ЕС, където съдят за клевета министъра на правосъдието. Това е съдебната реформа на министър Славов - да говориш лъжи по телевизията. Представете си доколко може да се вярва на политическите боклуци в Народното събрание и какво ще стане със законите? Най-вероятно, някой депутат си е написал списъка на Нотариуса, който се тиражира по медиите. Направен е само, за да дискредитира определен кръг от хора. Призовавам, щом са толкова обективни, да направят комисия и за Алексей Петров, и за Къро. Божанов е треторазряден измамник, затова е безопасно. Политиците съсипаха правосъдието и го овладяха”, коментира той.

„Неговият експеримент е разбираем. Още повече, че при желанието да започне една политическа кариера, ще му трябва повече публичност от каквато той е лишен сега. Не зная за кое изказване на Славов иска да води дело, но що се отнася до моите думи си губи времето”, заяви Емануил Йорданов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase