Настанен е в болница с охрана, съобщиха източници на NOVA

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция в общинската администрация в понеделник, научи NOVA. Той е обвинен, че в качеството си на длъжностно лице е участвал в организирана престъпна група, създадена от баща му. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Ешрефов е получил емоционален срив и след него - микроинсулт. Настанен е в болница с охрана, съобщиха източници на NOVA.

Бащата на кмета Хасан Хасанов също е задържан за това, че от началото на 2019 г. на територията на общината, е ръководил организирана престъпна група, в която участват длъжностни лица, създадена с цел умишлено извършване на престъпления по служба.

Защо откриха изборна секция в частна птицеферма

Акцията по задържането на двамата мъже е ръководена от ДАНС, КПКОНПИ и СГП. Първоначално разследването е образувано по данни за подкуп. Но след извършени са действия по събиране и проверка на доказателства, и оперативно-издирвателни мероприятия, властите имат основания да смятат, че това е организирана престъпна група.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.  Предстои да бъде направено искане от Прокуратурата пред Софийски градски съд за  взимане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо двамата.

Припомняме, че преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси - възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase