Емил Димитров-Ревизоро и Николай Иванчев за идеята на финансовия министър

Властта прави мега агенция. Финансовото министерство обединява Националната агенция за приходите и Агенция „Митници“. Целта на единната структура е по-ефективно администриране на приходите. Заради промяната, досегашният директор на Агенция „Митници“ Павел Тонев е назначен за съветник на финансовия министър Асен Василев.

Василев: От началото на 2024 г. сме събрали с 685 млн. повече данъци

"В световен и европейски мащаб има две тенденции. Едната е тази на централизацията, а другата - на децентрализацията. Има все по-сериозно обединение между агенциите. Това се прави, за да се търси ефективност, по-добро управление, увеличаване на приходите. Има резон да се помисли върху нещо такова". Това коментира в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS данъчният експерт Николай Иванчев.

Той уточни, че обединението на една такава структура ще даде възможност чрез модерните технологии да се постигнат много добри резултати.

Журналисти за сливането на НАП и "Митници": Голяма реформа, за която нямаше предварителна информация

Според Емил Димитров-Ревизоро мегаагенция ще се управлява по-трудно. По думите му двете институции имат различна дейност. „В условия на криза промени не се правят”, уточни той. И допълни, че ще се създаде стрес в системата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase