9 месеца правителството работи и има резултати, защото можем да водим диалог, заяви премиерът

„Нормално е, когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, с много емоции и усещане за безизходица. Но също така е нормално, след първия сблъсък, страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Именно това очакват хората от нас днес - през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения, за да продължим напред с реформите, които българските граждани и бизнесът очакват от нас”. Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Николай Денков.

Габриел: Няма да подпиша меморандума, той е опит за политическа търговия

„Почти 9 месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция само заради факта, че всички тук, на тази маса, показахме, че можем да водим диалог помежду си, със заинтересованите страни и с нашите партньори. Показахме, че можем да намираме решения в полза на хората”, продължи Денков.

Той даде и примери. „Днес ще бъде одобрен бюджетът на фонд „Сигурност на електроенергийната система” и така ще бъдат осигурени над 2,5 млрд. лева през тази година. Ще бъде одобрен и бюджетът за безплатни помагала и учебници за децата. Ще бъдат одобрени и 400 млн. лева за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините", каза Денков.

Той посочи като добър пример и бюджетът на НЗОК и постигнатото съгласие с лекарските съюзи. „Важно е да продължим напред, за да може всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно”, каза Денков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase