До 1 юли липсват 780 млн.лв. във Фонда за енергийна сигурност, заяви той

НС взе едно изключително важно решение за това да започнем преговори с Hyundai да бъде строител на бъдещите блокове 7 и 8 блок в АЕЦ „Козлодуй“. ПП-ДБ са се опитали да саботират процеса. Знаели, че фирмите които предлагали, не могат да отговорят на изискванията, но се запъват и го искат. Струва ни се, че това се правеше, за да се саботира процесът и от друга страна да се забави реализацията на този процес. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Добрев: За по-малко от две години България е платила на режима на Путин повече от 10 млрд. лв.

“До 1 юли липсват 780 млн.лв. във Фонда за енергийна сигурност. Миналата година декември месец финансовият министър Асен Василев източи 850 млн.лв.”, обяви Добрев.

“Ключово не е името на фирмата, а изискванията, които заложихме. Първото е да ни предложат задължително фиксирана цена. Второто е блок 7 да бъде построен в рамките на 60 месеца, а блок 8 да бъде построен в рамките на 54 месеца. Третото и много съществено е, че искаме поне 30% от бюджета и дейностите по този проект да бъдат възложени на български фирми изпълнители. Само Hyundai беше съгласна с трите изисквания”, добави Добрев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС