След 11 операции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии тя води пълноценен живот

Натали Йейтс-Болтън е англичанка, която многократно преборва различни видове рак. След 11 операции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии тя не само води пълноценен живот, но и с лекота пробягва маратони от над 42 километра. 

"Когато сте на 22 години и ви кажат, че имате рак, си казвате ''какво правя, ако имам само година живот? Ако е така, да направя така, че да изпълня всичките си желания". Моята амбиция беше да се дипломирам като медицинска сестра, а всичко друго ще бъде една екстра, бонус.  Съсредоточих се върху тази една... а после се оказа, че ми предстоят още 35 години", споделя тя.

„Историите на Мария Йотова”: Мъжът с преместеното сърце - оцеляващият Здравко Димов (ВИДЕО)

Днес тя е майка на две пораснали момичета, както и баба, а вече е завършила и шест маратона, три ултрамаратона и три триатлона. "Никога не съм била спортна натура, занимавах се с балет като дете. Може би чак след втората диагноза, когато вече имах две деца, започнах да осъзнавам колко много искам да живея. Видях дъщеря си да бяга и си казах, че и аз бих искала да мога да го правя, макар да знаех, че е невъзможно. Започнах да тичам с нея. Получих нова диагноза и това беше краят на бягането. Когато се почувствах по-добре, започнах отново и не съм спирала. Бягането на дълги разстояния помага да видите какъв е вашият потенциал, какво можете да постигнете. Много бавен бегач съм, но обичам да си прекарвам добре времето. Имаш усещането, че си постигнал нещо", разказва тя.

Елитен германски футболист пребори рака (ВИДЕО)

Спомня си, че когато е получила първата си диагноза рак, е отишла на пазара и изведнъж цялата храна е започнала да ѝ изглежда вкусна. Помислих си, че трябва да ям здравословно. Именно тогава осъзнах, че зелената храна е правилното решение. Опитвам се да се храня здравословно, бягам по 20 мили. Обичам и шоколадови яйца, те ми дават енергия. Ако редовно ям здравословно, мога да си позволя и шоколад. Определено след втората диагноза, когато вече имах две деца, още повече исках да живея, да ги видя да растат, не исках болестта ми да внесе мрак в животите им. Исках да бъда до децата си, не исках да се тревожат, че ще умра", казва Натали.

Преди шест години се появява ново лекарство, което ѝ помага. "След последната операция знаех, че ракът е премахнат и се почувствах излекувана. На всеки 16 седмици ми правят скенер, лечението е дълъг път, по време на който получавате добри новини. Аз съм реалист, знам, че е достатъчно една малка клетка да се измъкне и да ми създаде проблеми. Затова се старая да живея добре и да се насладя на всеки ден", разказва тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase