Защо близките на Димитър Малинов искат отлагане на делото?

Цалапица отново се вдига на протест след убийството на Димитър Малинов. Жители на селото се събраха в 10.00 ч. пред сградата на Прокуратурата в Пловдив.

По-късно през деня в съда ще се гледа делото за укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови. Към момента двамата са в ареста.

Майката на убития Димитър от Цалапица: Смятаме, че има още замесени в това зверство

Ако до днес Рангел Бизюрев, който е основен заподозрян за убийството, не бъде екстрадиран, то съдът ще даде ход на делото и още същия ден задържаните братя могат да се сдобият с присъда. Жителите на Цалапица не искат това да се случи и настояват процесът да не приключва без разпит на Рангел.

„Рангел все още не е екстрадиран от Дания. Дори не е разпитан, а ще бъде даден ход на делото. На 25 януари ни беше казано, че до 10 дни това ще стане. Кой не си е свършил работата? Не искаме делото да започне, защото близнаците не са укриватели, а са съучастници в убийството. Дори това, че единият си е признал, че е присъствал от самото начало, е достатъчно. Били са четирима души. Двама са участвали в побоя, а другите двама са наблюдавали. Преди дни Валентин се обадил на приятели иказал, че днес излиза на свобода, а другият щял да излезе след 6 месеца. Затворниците си знаят присъдите”, заяви в ефира на „Здравей, България” майката на Димитър Атанаска Бакалова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase