Той подчерта, че е налично системно нарушаване на правилника на Националния съвет

Следва саботаж на европейските избори от страна на част от най-тясното ръководство на партията, тъй като в момента се опитват да вкарат цялата градска организация във вътрешнопартийни избори и служебно назначаване на председатели на районни съвети. По този начин ще се обезглави градската организация. Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков в ефира на "Здравей, България".

„Градската организация на БСП, аз и председателите на районни съвети в столицата не водим войни с партията. Това трябва да е ясно. Заседанието, което се проведе в неделя, нямаше кворум. Една минута преди крайния срок, в който трябваше да се обяви липсата на кворум, дадоха началото на заседанието”, посочи той. И подчерта, че има системно нарушаване на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят.

БСП свиква избори в местните организации в София и Бургас

Таков допълни, че предстои да се наблюдава производителността на общинските съветници в столицата. „В момента имаме доклад, който е изключително важен за нас – комуналните услуги да се върнат обратно в Столичната община. Днес ще бъде подписано споразумение със синдикатите за увеличаване на възнагражденията на заетите в сферата на градския транспорт”, коментира председателят на БСП-София.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase