Коментар на Силвия Великова и Иван Брегов

Ще бъдат ли разплетени казусите с Мартин Божанов - Нотариуса и Пепи Еврото. В ефира на „Здравей, България” темата коментираха журналистът Силвия Великова и правният експерт в Института за пазарна икономика Иван Брегов.

Станкушев: Петьо Еврото и Нотариуса вероятно са станали ненужни или опасни за покровителите си

 „Със сигурност има веществени доказателства по тези случаи, тъй като Невена Зартова каза, че постановлението, с което беше прекратено разследването в Софийската районна прокуратура, е най-голямата корупционна схема, по която са работили. Според мен е важно да слушаме думите на тази жена. Тя казва по-важни неща от Владислава Цариградска, тъй като очевидно знае повече от „кухнята”. Зартова говори за втори етаж на ресторант ”Осемте джуджета”, където нещо се е случвало. В това постановление става дума за пари, които са давани. Компромати има, въпросът е какво се случва с тях. Документите се намират в Районната прокуратура”, поясни Великова. Според нея делото е образувано именно там в края на май, когато Гешев вече „чисти политическия боклук”.

Адвокатурата призова специалният прокурор да разследва високите нива в Прокуратурата

„По неофициална информация историята с Еврото води към Сарафов, а тази с Нотариуса - към Гешев. Интересно е какво се случва около специалния прокурор Даниела Талева. Това е една фигура, до която няма достъп”, каза още журналистът.

„Имали сме дело, по което знаем, че са унищожавани доказателства - това за КТБ. Нищо не пречи казусите около Нотариуса и Пепи Еврото да влязат в същата хипотеза. Тоест, и прокурорите, и всички свързани с разследването да унищожават доказателства, без да знаем”, смята Иван Брегов. Той е на мнение, че може да се разчистят ниските нива и никога да не се стигне до поръчителите на убийството на Божанов.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase