28-то издание на форума ще бъде открито с филма „Клопка” на Надежда Косева

Международният кино фестивал „София Филм Фест” започва на 13 март. 28-то издание на форума ще бъде открито с филма „Клопка” на Надежда Косева.

В програмата са включени още 42 български игрални и документални ленти, международни копродукции с българско участие и късометражни филми. Председател на журито ще бъде унгарският режисьор Саболч Хайду, а сред членовете е и актьорът Димитър Маринов, който пристига от Холивуд, за да представи последните два филма с негово участие – „Сельодка“ и „Караганда“.

Рекордно представяне на българското кино на 28-ия София Филм Фест

 „Изключително силен фестивал предстои - със световни филми, награди, звезди. „Наградата на София” ще получат Маргарете Фон Трота, Цветана Манева и Георги Тодоров–Жози. Специалната награда на фестивала ще получат Джесика Удуърт и Питър Бросенс, както и Радивое Андрич от Сърбия. Филмът „Клопка” на Надежда Косева открива фестивала на 13 март в Зала 1 на НДК. Сред специалните ни гости ще бъдат финландската актриса Алма Пьойсти, полската режисьорка Малгожата Шумовска. Тя ще получи специалната награда "ФИПРЕССИ Платиниум", посочи директорът на „София Филм Фест” Стефан Китанов. 

 

"Фестивалната програма включва към 160 филма, но забележете, за първи път почти 20 филма ще имат световната си премиера в София. Част от тях не са български и това е голямо признание за нивото на фестивала”, допълни той. 

NOVA е медиен партньор на "София Филм Фест".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase